Priče

#INMEMORIAM

ŠTA NAM JE BIO DEJAN ANASTASIJEVIĆ

ŠTA NAM JE BIO DEJAN ANASTASIJEVIĆ

U Beogradu je danas održana komemoracija novinaru BBC-a i Vremena Dejanu Anastasijeviću. Na njoj su govorili Dejanovi prijatelji i saradnici, a mi smo pitali mlade novinare i aktiviste šta im je značilo njegovo delo.

#GOT_CHAT

NE MO'Š IZBROJATI MRTVE...

NE MO'Š IZBROJATI MRTVE...

A u stvari možeš... Jer smo koristili strani, dapače, zapadni softver kako bismo prebrojali mrtve u poslednjoj epizodi Igre prestola. Naš softver kaže: 25.206. Mrtvace nismo brojali, jer su već bili mrtvi.

#usavršavanje

KAKO BITI USPEŠAN KREATIVAC

KAKO BITI USPEŠAN KREATIVAC

Program Kreativno mentorstvo jedna je od šansi za to da uzmemo pelcer od nekih ljudi koji su se dokazali u svetu kulture, komunikacija i mnogim drugim kreativnim oblastima. Da li i kako može da nam se primi taj pelcer uspeha u kreativi i šta je najvažnije za mlade na početku karijere, pričaju nam „mentiji“ sa programa, odnosno oni koji su prošle godine upijali i razmenjivali znanja od svojih mentora.

#intervju

HOLISTIČKI DETEKTIV: TRAŽIM ODGOVORE, ALI NE ZNAM PITANJE

HOLISTIČKI DETEKTIV: TRAŽIM ODGOVORE, ALI NE ZNAM PITANJE

Nadam se da ću za 50 godina kada izađem da prošetam parkom, obučen u odelo sa polucilindrom na glavi, dok ispod jedne ruke imam štap, a ispod druge svoju gospođu Babu, moći da pogledam iza sebe i ne pomislim: „Ovo nije trebalo ovako.“

#GOT_CHAT

STIŽU MRTVACI

STIŽU MRTVACI

U prvom Vuglovom pokušaju podkasta, slušajte nastavak serijala #GoT_Chat koji smo počeli prošle nedelje. Imajte razumevanja, snimali smo u garaži. To jest u šahti. To jest u kripti. Dok su sirota dečica Zimovrela trčkarala oko nas.

#podsetnik

BOMBARDOVANJE RTS-a – 20 GODINA

BOMBARDOVANJE RTS-a – 20 GODINA

Pre 20 godina, 23. aprila, tokom NATO bombardovanja tadašnje SR Jugoslavije bombardovana je zgrada Radiotelevizije Srbije. Poginulo je 16 radnika. Tadašnji direktor RTS-a Dragoljub Milanović odslužio je desetogodišnju zatvorsku kaznu jer nije preduzeo mere da zaštiti zaposlene.