Mišljenja

#POPKULTURA

PRAVNICE KOJE SMO VOLELI

PRAVNICE KOJE SMO VOLELI

Zahvaljujući pop kulturi danas, putem mimova i raznih drugih virala uspevamo da saznamo više o nekim značajnim ženama današnjice do kojih ranije ne bismo došli. Jedna od takvih sigurno je Rut Bejder Ginburg a.k.a. Notorious RBG, koja je uspela da od mirne i povučene uspešne studentkinje prava, postane omiljena sutkinja Vrhovnog suda u SAD-u i simbol borbe za ljudska prava.

#GoT_Chat

U HAG, U HAG, DENERIS U HAG

U HAG, U HAG, DENERIS U HAG

Deneris je konačno pukla, što se dalo naslutiti. Krenulo je rokanje glavnih likova, što se takođe dalo naslutiti. Ali niko od nas nije mogao da nasluti da će nam jedna epizoda Igre prestola biti okidač za kolektivne traume i asocijacija na ratne zločine.

#puteviokoznakova

O JEFTINOĆI DUŠA

O JEFTINOĆI DUŠA

E-trgovina za prodaju duše je na ekranu. Sedi botovska duša ispred pikselskog univerzuma i odrađuje svoju crnu sudbinu u forumima, u komentarima, pulsira, još malo, u partijskim, nacionalnim i drugim raspravama, svim raspravama, jer je na takvim mestima sve političko i sve nacionalno.

#GoT_Chat

O, KAKO TUŽNIH LJUBAVI IMA

O, KAKO TUŽNIH LJUBAVI IMA

Da li je Džejmi Lanister najveći kreten u ovoj seriji, ko je od nas veći kreten od njega, jer neki nismo za sve ove godine naslutili da je Brijen zaljubljena u ovog decoubicu, da li je Varis zapravo Jovica Stanišić ili Rade Marković i kad će već jednom kraj serije? Na Starbaks čašu nismo se mnogo osvrtali jer je internet celog dana gnjavio time.

#linč

PEKARA U BORČI: OVO LUDILO MORA DA STANE

PEKARA U BORČI: OVO LUDILO MORA DA STANE

Ako mislite da je sa ovim društvom sve u redu, setite se da je linč nad Albancem iz Borče pokrenuo jedan čovek jevrejskog porekla, koji ima istetovirane simbole nacističke Nemačke, koji se bavi zaštitom životinja, a ne smeta mu da njegove pristalice žrtvi svog gneva ostavljaju glave mrtvih svinja u pekari.

#podcast

DVA I PO ANALITIČARA: PODKAST PREKO ŽICE

DVA I PO ANALITIČARA: PODKAST PREKO ŽICE

U ovoj epizodi, Analitičari se vraćaju svom starom šarmu. Za početak, ponovo psuju! Dalje, vratio se Boban i, premda postoji dogovor da se u medijima o tome ne priča mnogo, govori šta je famozno telo, odnosno tim, odnosno komisija u koju ga je „pozvalo“ iz organizacije protesta #1od5miliona.