Tras festival #3

Beogradski festival stripa TRAS! 11. maja biće održan treću godinu za redom, u KC Grad, uz izvanredne goste, berzu stripa i interaktivni program.

TRAS! festival stripa osmišljen je je kao interaktivna manifestacija sa više tematskih oblasti delovanja. Na prvom mestu, namenjen je ljubiteljima strip-umetnosti svih uzrasta, koji mogu na ovom festivalu da prošire postojeća znanja i razviju nove sfere interesovanja putem: komunikacije i uzimanje posveta od gostujućih autora, učešćem u radionicama, tribinama, projekcijama dokumentarnih i stručnih filmova, kao i izložbom radova. Dalje, TRAS! festival je mesto gde se domaći i strani autori susreću, sarađuju i razmenjuju iskustva. Zahvaljujući tome razvija se kolegijalni odnos između njih, domaći autori su u mogućnosti da ostvare saradnju sa stranim izdavačima i svojom umetnošću budu kulturni ambasadori naše zemlje.

Konačno, TRAS! festival zbližava domaće i strane izdavače, koji zahvaljujući tome predstavljaju nova kvalitetna izdanja domaćoj publici.

Treći TRAS! festival biće održan u prostoru KC Grad, 11. maja 2019. godine, od 11 do 19.30 časova, a gosti će biti Đovani Fregijeri (Italija), Valter Venturi (Italija), Igor Kordej (Hrvatska), Darko Perović (Srbija) i Štef Bartolić (Hrvatska).

 

Program festivala

11.00−19.00 Berza stripa renomiranih izdavača – celodnevna aktivnost
11.30−13.00 Autori za publiku – Posvete i crtanje za posetioce: Đovani Fregijeri, Valter Venturi, Igor Kordej, Darko Perović, Štef Bartolić
16.30−18.00 Autori za publiku – Đovani Fregijeri, Valter Venturi, Igor Kordej, Darko Perović, Štef Bartolić
18.30−19.30 Aukcija izloženih printova