Psihobrlog: besplatna terapijska seansa za praznike

Grupa psihoterapeuta okupljena na sajtu Psihobrlog organizuje besplatne terapeutske seanse za sve one na koje praznična euforija i Nova godina utiču – loše.

Piše: Vugl (redakcija@vugl.rs)

Izvor: Psihobrlog // Foto: Vugl

 

Pred nama je magični period godine, dani koji, kako mediji insistiraju, u nama treba da “probude ono najbolje”. Praznik je obično prijatan i radostan, ali psihoterapijska praksa je pokazala da veliki broj ljudi nema baš tako vesele asocijacije, zbog čega se baš u ovom periodu beleži veći broj klijenata koji se žale na depresiju, anksioznost, stres, usamljenost, pa čak i suicidalne misli.

 

Zato smo odlučili da prvi put, u cilju prevencije, pokrenemo mini inicijativu i okupimo grupu psihoterapeuta koji su zainteresovani da našim čitaocima, a i svima onima koji u ovom periodu osećaju potrebu za psihološkom podrškom, održe jednu besplatnu psihoterapijsku seansu u periodu od 15.decembra do 15. januara.

Šta podrazumeva jedna besplatna psihoterapijska seansa?

Jedna seansa nije i ne može biti reprezentativna za celokupan psihoterapijski proces niti odnos. Ipak, može vam omogućiti da u određenoj meri doživite iskustvo psihoterapijske seanse, i vidite kako to sve u praksi zapravo izgleda.

 

U okviru jedne psihoterapijske seanse (u trajanju od jednog sata) možete odabranog terapeuta da pitate sve što vas zanima o psihoterapijskom procesu ili o terapijskom pristupu koji izabrani terapeut koristi. Možete da se raspitate o problemu sa kojim se suočavate, dobijete stručno mišljenje i smernice kako da mu pristupite i koje terapijske tehnike, knjige, aplikacije, grupe podrške i slično da koristite.

 

Naravno, jedna seansa nije dovoljna da se bilo koji problem reši. Ponekad je potrebno nekoliko susreta da se problem uopšte opiše. Savetujemo vam da na ovu seansu dođete sa što konkretnijim pitanjima kako biste je najbolje iskoristili.

 

Ukoliko ste, nakon jedne besplatne seanse, zainteresovani da sa izabranim terapeutom stupite u psihoterapijski proces, svakako to možete predložiti. Budući susreti nakon besplatne seanse zavise samo od vašeg dogovora sa izabranim terapeutom. Ukoliko terapeut nije u mogućnosti da nastavi proces sa vama iz bilo kog razloga, ili ukoliko vi niste u mogućnosti da finansijski ispratite dalji proces, budite slobodni da terapeutu potražite drugu preporuku za vas.

Kako da zakažete seansu

Odaberite psihoterapeuta sa liste koja je pred vama kao i termin.

Potrebno je da odete na sledeći link koji će vam omogućiti da seansu formalno i zakažete: https://www.picktime.com/psihobrlog.

Kliknite na uslugu “Besplatna psihoterapijska seansa”, odaberite psihoterapeuta, a zatim pronađite u kalendaru željeni termin.

Kao finalni korak, potrebno je da ostavite vaše osnovne podatke – ime i prezime, broj telefona i imejl, i u polju “booking notes” eventualne napomene i komentar.

Dobićete imejl kao potvrdu da je zakazivanje bilo uspešno. U sledećih nekoliko dana kontaktiraće vas izabrani psihoterapeut sa detaljima o seansi. Za bilo kakve izmene vezane za termin ili lokaciju, dogovaraćete se direktno sa psihoterapeutom.

Ukoliko budete imali poteškoće sa zakazivanjem seanse putem gorenavedenog linka, pišite nam direktno na imejl kontakt@psihobrlog.com. Rok za prijavu je 11. decembar.