Prvi strip o Betmenu prodat za milion i po dolara

Foto: Pixabay

Izvor: Games Radar

Kopija prvog stripa u kome se pojavio Betmen prodata je za 1.5 miliona dolara, postavši tako najskuplji strip sa Mračnim vitezom koji je ikada prodat. Pre toga, najveća cena koju je primerak “Detective Comics” broj 27. iz 1939. godine dostigao bila je 1.075.000 dolara.

Strip nije neotvoren, ali je u vrlo dobrom stanju. Ovo je jedan od sedam primeraka u celom svetu.

„Uopšte nisam iznenađen. Ovo je jedan od najboljih primeraka koje ćete ikada videti jednog od najvažnijih stripova ikada objavljenih. Iako je bilo koja kopija ovog stripa podjednako vredna, mislimo da je ipak ovaj jedinstven. Veoma je očuvan i nema uvijenih stranica. Takođe, nema nikakve kodove ili marketinške šifre, što samo može da se ide u prilog da je iz 1939. godine”, rekao je Beri Sandoval, potpredsednik “Heritage Auctions”.

Sa druge strane, ovo izdanje nije bilo restauirano, ali je klasifikovano kao vrlo dobro i ocenjeno ocenom 7.0, što ovu kopiju čini jednom od dve koje postoje na svetu sa tom ocenom. Prethodni rekord kada je ovo izdanje u pitanju je postavljen je pre oko desetak godina, kada je Detective Comics #27 prodat za $1.075.000.

Detective Comics #27 je sada najskuplje prodat strip od strane aukcijske kuće Heritage. Prethodno je na prvom mestu bila kopija stripa Marvel Comics No. 1 sa ocenom 9.4, koja je prodata za $1.26 miliona dolara u novembru 2019. godine.