Pokrenuta peticija protiv Levijatana

Nakon višegodišnjeg prikrivanja ispod zavese humanosti, Fondacija Pokreta Levijatan je konačno otkrila svoje pravo lice.

Piše: Vugl (redakcija@vugl.rs)

// Foto: Twitter Printscreen

 

Fondacija Pokreta Levijatan, pod tobože superherojskim ponašanjem prema ugroženim životinjama, krije jednu veoma jezgrovitu i tvrdkornu mržnju prema mnogima, koji nisu na istoj ideološkoj liniji kao oni. Od vređanja na nivou fizičkog izgleda, porodice, pretnji, do poprilično čestih etiketiranja drugih ljudi kao „izdajnika“, „plaćenika“, „autošovinista“ i ostalih epiteta, koje ova družina koristi da dehumanizuje svoje protivnike, došlo se do momenta da su upravo oni saopštili javnosti da će izaći na sledeće izbore.


PROČITAJTE I:

LOV NA BRANISLAVA TRIFUNOVIĆA I CENA NAŠEG ĆUTANJA

PEKARA U BORČI: OVO LUDILO MORA DA STANE


Stoga, nakon tolikih poziva na linč, progona neistomišljenika, svakodnevnog vređanja, pretnji i maltretiranja po društvenim mrežama, pokrenuta je peticija protiv ove ekipe.

 

Potpisivanje peticije možete učiniti na ovom LINKU.

 

Saopštenje prenosimo u celosti.

Fondacija Pokret Levijatan, koja se u startu predstavila kao pokret koji će zbrinjavati životinje i raditi na suzbijanju zlostavljanja, su svojim aktivnostima prouzrokovali veliku štetu na društvenom nivou među građanima ove zemlje, kao i što su naneli veliku štetu životinjama. Deluju kao paravojna formacija koja uzima zakon u svoje ruke i stavlja se ispred svih organa reda.

Životinje koje su navodno spasili ne oglašavaju skoro uopšte, a ako ih neko pita za određeni slučaj uglavnom slede uvrede pa blok. Isti slučaj je i kad neko pita za finansijske izveštaje koje su dužni da objavljuju, s tim što oni to naravno ne rade. Samo u priči je sve bajno i sjajno i oni su spasili preko 400 pasa, ali dokaza o tome nema.

Fondacija Pokret Levijatan je svojim delovanjem mnogo puta izvršila kršenje zajemčenih ljudskih i manjinskih prava kao i izazivanje i podsticanje neravnopravnosti, mržnje i netrpeljivosti zasnovanih na rasnoj, nacionalnoj, verskoj ili drugoj pripadnosti ili opredelenju, kao i polu, rodu, fizičkom, psihičkom ili drugim karakteristikama i sposobnostima, ugrožavanje osnovnih ljudskih prava i sigurnosti, podsticaj mržnje, objavljivanje tuđih ličnih podataka, slika i snimaka.

Popularnost koju su stekli su na kraju svega iskoristili u političke svrhe, najavili su učesce na predstojeće parlamentarne i lokalne izbore.