Netflix će krajem godine imati 201 milion pretplatnika

Foto: Wikimedia Commons

Netflix je objavio rezultate poslovanja u prethodnom kvartalu, u kome otkriva da je su oni bili za nijansu ispod očekivanih.

Naime, u toku trećeg kvartala očekivali su 2.5 miliona pretplatnika, a na njihov servis se prijavilo (samo) 2.2 miliona. Ipak, analiza pokazuje da je taj pad bio zbog neočekivano velikog skoka u prvom i drugom kvartalu, kada je počela pandemija korona virusa.

Predviđanja za poslednji kvartal su da će servis dobiti oko 6 miliona novih pretplatnika, što bi do kraja godine trebalo da ukupno bude 201 milion pretplatnika. Ako se ova projekcija ostvari, Netflix će imati rekordnu godinu, bolju od do sada najbolje 2018. godine, kada je prijavljeno 28.6 miliona novih pretplatnika.


VIDI NA VUGLU:

Kako je mlade upropastila pandemija korone

Sve nas na dnu pakla čeka CV i razgovor za posao


Da bi obezbedili taj rast, iz kompanije najavljuju da su nastavljena snimanja visokobužetnih serija, kao što je „Stranger Things“, dok se očekuje pojava i novih serija visokog profila. Oni se nadaju da će u svakom kvartalu 2021. godine „izbaciti“ bar nekoliko novih hit serija.

Takođe je zabeležen porast konkurencije. U pismu su rekli da su „oduševljeni“ nadmetanjem sa tim uslugama, uz napomenu da obični televizijski sadržaji, video-igre, TikTok i Jutjub takođe privlače pažnju i vreme na ekranu.