Narodno veselje: Vugl (opet) osvojio tri nagrade

Čestitke primamo putem telefona, inboksa, komentara, telegrama…

Piše: Vugl (redakcija@vugl.rs)

// Foto: Nenad Gavrilović

 

Vugl je bio jedan od učesnika na „Young Media Lab“ događaju u Šapcu od 24. do 28. februara. Kroz veoma temeljne i zanimljive diskusije, zamisao je bila da se dođe do inspirativne formule kako da se mediji za mlade iz regiona što bolje povežu i umreže.

Pored našeg portala, učestvovao je i „Youth Vibes“, „Omladinski Program“ sa BHRT, „Hexatorm“ sa RTCG, „Puls mladih“ i „O radio“ sa RTV Vojvodina, „Brate“ iz Bora i „Karike“ iz BiH.

Naime, naš novinar Lazar Čovs je osvojio prvo mesto i prvu nagradu za najbolji medijski proizvod na ovom događaju, zajedno sa Irenom Marković iz Hexathorm-a. Takođe, on je nagrađen i kao najaktivniji učesnik hakatona, dok je Nikola Krstić, pomoćnik urednika portala Vugl za najbolji predlog saradnje omladinskih medija u regionu sa predlogom prenošenja tema koje interesuju mlade iz virtuelnog sveta u našu i njihovu stvarnost organizovanjem interaktivnih tribina u omladinskim prostorima u Sarajevu i Beogradu.

Iz svake redakcije je bilo po dvoje učesnika: urednik/ca i novinar/ka. Naravno, ništa od ovoga ne bi bilo da nije bilo fantastične organizacije Lokal Presa i DW akademie.

VIDI NA VUGLU:

PRIČALI SMO SA IRENOM O TIKTOKU I ODAKLE JOJ 23.000 PRATILACA

DVE NAGRADE ZA VUGL – KO HOĆE NEK ČESTITA