KOMS organizuje Forum omladinske politike 2020.

Učesnici i učesnice Foruma će kroz panel diskusije i rad u manjim tematskim grupama mapirati ključne prilike za mlade za realizaciju Agende 2030.

Piše: Vugl (redakcija@vugl.rs)

// Foto: KOMS

 

Mladi, najviši državni zvaničnici i predstavnici međunarodne zajednice u Srbiji će 13. marta u Beogradu zajedno raditi na konkretnim merama za uključivanje mladih u realizaciju ciljeva održivog razvoja u okviru Foruma omladinske politike 2020. Forum će otvoriti predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić i v.d. predsednika UO KOMS, Samedin Rovčanin, dok se očekuje učešće još dvoje ministara. Uz 150 mladih iz različitih delova Srbije, svoje učešće potvrdili su i Nj. E. Ambasador Jan Lundin, Ambasador Kraljevine Švedske i Fransin Pikap, stalna predstavnica UNDP u Srbiji.

Krovna organizacija mladih Srbije poziva mlade da se prijave za ovogodišnji Forum omladinske politike. „Mladi i ciljevi održivog razvoja“ tema je ovogodišnjeg Foruma koji se sprovodi pod sloganom #mladiimajuprednost. Forum omladinske politike je jednodnevni godišnji događaj koji KOMS realizuje kako bi mladi i predstavnici institucija ravnopravno učestvovali u procesima donošenja važnih odluka za unapređenje položaja mladih u Republici Srbiji.

Ovogodišnji Forum se organizuje sa ciljem popularizacije održivog razvoja među mladima i kako bi ohrabrio donosioce odluka da uključuju mlade i njihove predstavnike/ce mladih u realizaciju ciljeva održivog razvoja.

Učesnici i učesnice Foruma će kroz panel diskusije i rad u manjim tematskim grupama mapirati ključne prilike za mlade za realizaciju Agende 2030. Događaj će umrežiti ključne aktere u oblasti omladinske politike i održivog razvoja, kako bi kroz zajednički rad osmislili inicijative koje afirmišu aktivno učešće mladih u borbi za održive i efikasne politike.

Ovogodišnji Forum omladinske politike održaće se 13. marta, u periodu od 11 do 17 časova, u hotelu Mona Plaza, na adresi Solunska 21 u Beogradu.

Centralni deo događaja biće dijalog mladih i predstavnika relevantnih institucija kroz rad u grupama i razvijanje konkretnih mehanizama za uključivanje mladih u realizaciju Agende 2030 i to kroz teme:

· Socijalna dimenzija održivog razvoja

· Ekonomska dimenzija održivog razvoja

· Ekološka dimenzija održivog razvoja

Nakon grupnog rada mladih i donosioca odluka, preći će se na prezentaciju zaključaka.

 

Prijave za učešće na Forumu su obavezne.

To možete obaviti na ovom LINKU.