KC Beograd predstavlja novi programski ciklus

Prvi gosti biće Marija Ratković i Bob Milošević sa programom koji nosi naziv „Osvetljenje“.

Piše: Vugl (redakcija@vugl.rs)

// Foto: Vreme.com

 

U subotu 25. januara u Likovnoj galeriji (Knez Mihailova 6) Kulturnog centra Beograda, sa početkom u 18h održaće se prvo izdanje programskog ciklusa MOJ KOMENTAR koji se bavi percepcijom izložbi i koncipiranjem zanimljivih tema kojima se izložbe bave kroz autentičnu vizuru gosta- autora.

 

Prvi gosti biće Marija Ratković Bob Milošević sa programom koji nosi naziv Osvetljenje.

Marija Ratković je teoretičarka umetnosti i medija a Izvanredni Bob (Bob Milošević) je pseudonim našeg najskupljeg dizajnera svetla i vizuelnog umetnika u mediju svetlosnih instalacija Miroslava Sretenovića.

Razgovaraće se o kuriranju izložbe kao autorskom delu, o pitanju otvorenog dela i poziciji autorke/autora – ne samo unutar umetnosti već i unutar teorije. Kao komentar na izložbu „Destruction and Recovery“ ponudiće medijski eksperiment „nove“ postavke i njenih čitanja, a svetlosnom intervencijom kao medijem pokušaćemo da ispričamo priču o preispitivanju identiteta unutar izložbe kao autorskog koncepta.

Pojam osvetliti shvaćen je simbolički, ali i doslovno kako bi podstakao razgovor o arbitrarnosti značenja unutar podrazumevanih postavki i (ne)stabilnih odnosa moći i uloga unutar sistema umetnosti.

O samoj izložbi možete videti na ovom LINKU.