Fejsbuk kakav smo znali nestaje u septembru

Foto: Pixabay

Izvor: Engadget

Odavno Fejsbuk nije imao radikalnu promenu u svom izgledu. Godinama je modifikovan, korigovan, usklađivan i pomalo menjan, ali ovakva metamorfoza se nije desila odavno. Naime, ova društvena mreža postoji više od jedne decenije, te joj uopšte ne bi škodila osvežavajuća promena, s obzirom na to da su ovakve platforme u poslednje vreme u potpunoj ekspanziji. Iako Fejsbuk spada već u staru kosku, on je i dalje jedan od najvećih.

Prošlo je više od godinu dana od kako je Mark Zakerberg prvi put pokazao novi izgled Fejsbuka, ali uskoro će to biti jedina verzija web sajta za korisnike računara. Novi izgled je postao standard od maja, međutim, korisnici su mogli da biraju da li žele da koriste nov interfejs ili da zadrže stari.


VIDI NA VUGLU:

Zašto poludim u ispitnom roku

Dvadesete gazim, nije mi dobro sasvim


Uskoro će svi morati da pređu na korišćenje novog UI-a. Korisnici su već počeli da dobijaju obaveštenja o novim promenama, i kako će u septembru klasični izgled Fejsbuka biti zamenjen novim, a da popularna plava tema odlazi u zaborav. Sve ovo desiće se postepeno od 1. septembra.

Dizajneri i inženjeri su pre nekoliko meseci su objasnili zašto su želeli promenu. Stagnacija koja je prethodila promenama desila se u trenucima dok se Fejsbuk fokusirao na mobilne telefone, dovela je do potrebe da se nešto drastično promeni. Sada je kompanija spremna da se fokusira da donosi unapređenja u svim segmentima.

Prošle nedelje Fejsbuk je najavio integraciju chata sa Instagrama, Fejsbuka i Vacapa.