Branislav Trifunović – muškarac godine

Omladinska organizacija Centar E8 dodelila je godišnju nagradu „Pravi muškarac“ glumcu Branislavu Trifunoviću.

Piše: Vugl (redakcija@vugl.rs)

//Izvor: CentarE8 //Foto: Marija Janković

Omladinska organizacija Centar E8 dodeliće godišnju nagradu „Pravi muškarac“ u utorak, 19. novembra, na Međunarodni dan muškaraca. Ovogodišnji dobitnik nagrade je glumac Branislav Trifunović, a odluku o dobitniku doneo je žiri u sastavu prethodnih dobitnika nagrade – Marko Somborac, Saša Janković, Marko Šelić Marčelo, Zoran Kesić i Renato Grbić. Svečana dodela počinje u 13.15, u prostorijama EU Info Centra.

Nagrada „Pravi muškarac“ osnovana je sa idejom da dobitnici budu modeli ponašanja i pozitivni primeri muškosti za mladiće i dečake.

Muškarci, kao društveni akteri, očevi, prijatelji, donosioci odluka, treba da imaju značajnu ulogu u borbi protiv nasilja i svojim angažovanjem u društvu bi trebalo da postanu uzor budućim generacijama mladih muškaraca.

Nagrada se dodeljuje pojedincu koji se svojim delovanjem zalaže za afirmaciju principa ljudskih prava, rodne ravnopravnosti, tolerancije, humanosti i nenasilja. Branislav Trifunović je tokom svog dosadašnjeg umetničkog i kulturnog rada pokazao da je posvećen borac za ljudska prava, slobodu govora i mišljenja, a istovremeno oštar i glasan protivnik svakog oblika nasilja, stoga smo ponosni što je baš on „Pravi muškarac“ za 2019. godinu

78