K-Lukas

Kako je Aca Lukas stigao do toga da mu niko ne može ništa, a upetljao se i Kim Džong Un…

Piše: Sara Kalember (sara.kalember@vugl.rs) //Foto: Medija Centar

 

Aca Lukas, 19. decembra prošle godine, izbacio je novu pesmu pod nazivom „Veran“.

Nesporno je da bi pesma vrlo brzo postala hit i dostigla milionske pregleda da fanovi popularnog južnokorejskog K-pop benda BTS nisu primetili sličnost između Lukasove nove numere i njihove pesme sa (ne tako dobrim, ali takođe svetski poznatim) di- džejem Stivom Aokijem „Mic Drop“.

Ubrzo, armija besnih tinejdžera počela je da ostavlja komentare pune uvreda i optužbi za krađu, što je na kraju rezultiralo i samim skidanjem pesme od strane Jutjuba.

Na Jutjubu dostupan je samo tizer za pesmu „Veran“

Međutim, Lukas nije bio spreman da tako lako podvije rep. Na svom Instagram profilu, objavio je sliku ugovora sklopljenog sa grčkim kompozitorom od kog je otkupio prava za pesmu, a čiji je tekst kasnije napisala Marina Tucaković.

 

Između ostalog, napisao je (prenosimo autentično, bez lekture): „ZA RAZLIKU OD JAPANSKE ILI KINESKE MUZIKE, GRČKU MUZIKU VOLIM I POZNAJEM ODLIČNO, I NIJE TAJNA DA SAM DOSTA PESAMA OTKUPIO OD GRČKIH KOMPOZITORA, PLATIO UREDNO AUTORSKA PRAVA“

Dodao je: SADA SAM MORAO DA REAGUJEM JER SE POJAVILA OČIGLEDNO GRUPA NEKAKVIH FANOVA, NEKE JAPANSKE ILI KINESKE GRUPE, KOJA OZBILJNO UZNEMIRAVA LJUDE NA MOM INSTAGRAM PROFILU, I BEZOBRAZNO VREĐA MENE, MOJU EKIPU, PA NEGDE ČAK I MOJU DECU!

Zaista, dok bi ovakav potez očekivali od Milana Stankovića, koji samo što se ne prijavi za audiciju za osmog člana ove grupe, teško je poverovati da bi neko poput Lukasa pomislio da je matrica azijskog boj benda baš ta karika koja mu nedostaje da od njegove sledeće pesme napravi veliki hit.

Na sledećem postu, Lukas je odlučio da se obračuna sa decom poslednji put, ostavivši sliku severnokorejskog predsednika Kim Džon Una (zar ovo nije genijalno?) sa opisom:

DOKLE GOD BUDETE, I KO GOD BUDE SA LAŽNIH PROFILA VREDJAO MENE NA MOM INSTAGRAMU , JA VAM SVIMA KOJI TO RADITE: JEBEM MATER I SVU FAMILIJU RETARDIRANU!!!!! Hoćete još jednom: MATER VAM JEBEM RETARDIRANU!!! I šta mi možete???

 

Da se razumemo, voleli ga ili ne, uz Lukasove pesme po Balkanu su se čaše o čelo lomile uveliko pre nego što su se fanovi BTS-a uopšte rodili. Preživeo je pucnjavu u nogu, razvod, optužbe da je pretukao ženu, izlečio se od narkomanije i kocke i o svemu tome otvoreno pričao. Tako da, realno, stvarno, šta mu možete?