Izabrani pobednici Media Jam hakatona

U kategoriji podkasta, pobednici su Protok.rs, ekipa koja je osvojila put u London na Podcast Days i mentorstvo i prostor za rad. Na drugom mestu je okej hokej nagrađen mentorstvom i prostor za rad. Treće mesto zautela je ekipa autuj.se, a nagrada je stručna literatura

Izvor i foto: Održivi mediji

U okviru inicijative „Media Jam – ka održivim podcast rešenjima“ koju sprovode Impact Hub i USAID kroz Projekat jačanja okruženja za održivost medija, u subotu, 13. aprila završen je prvi Media Jam hakaton.

U kategoriji podkasta, pobednici su Protok.rs, ekipa koja je osvojila put u London na Podcast Days i mentorstvo i prostor za rad. Na drugom mestu je okej hokej nagrađen mentorstvom i prostor za rad. Treće mesto zautela je ekipa autuj.se, a nagrada je stručna literatura

U kategoriji platformi, šansu da apliciraju za grant do 25.000 dobili su podcast.rs i RadioKit Engine, a treće mesto osvojila je inicijativa Žica.

Evo i kako je izgledalo finale:

Inicijativa USAID-ovog Projekta jačanja okruženja za održivost medija i Impact Huba da pruži podršku domaćim podkastima se ovde ne završava. Impact Hub je napravio dve kabine za za podkast koje će zainteresovani podkasteri moći da iznajme, a nastaviće i sa mentorstvom, direktnim radom i razvojem platforme koja će koristiti celoj zajednici.