Šta bi bilo da je „U stvari ljubav“ snimljen u današnje vreme?

Više ne mogu da prođu praznični dani bilo gde na svetu, a da se barem jednom ne pogleda taj romantično-nostalgični filmski tobogan koji se zove „U stvari ljubav“.

Piše: Vugl (redakcija@vugl.rs)

Izvor: Metro.co.uk // Foto: Youtube Printscreen (dorune)

 

Izašao je davne 2003. godine. U njemu su igrali Alan Rikman, Ena Tompson, Lijam Nison i Hju Grant, ali i mnogi drugi. Međutim, od tada se dosta toga promenilo, iako tako ne deluje na prvi pogled. Postavlja se pitanje šta bi bilo da je ovaj film izašao u 2019. godini, odnosno 2020.? Da li bi bio išta drugačiji? Pa, poprilično.

 

Hari bi bio na Tinderu, ne bi smuvao svoju sekretaricu

Svi smo pomno pratili šta će se desiti sa Rikmanovim likom Harijem i njegovom zanesenošću prema njegovoj sekretarici. Danas, on garantovano ne bi išao i brzopleto kupovao poklone, pre nego što mu žena to vidi. Naime, njegova prevarica bi se dešavala na Tinderu, a poklončiće bi kupovao preko Amazona, markirajući ih kao „poklone“ da bi njegova žena Keren pomislila da su za nju.

 

Mark bi Džulieti slao gifove

Umesto kartonskih natpisa i transparenata Marka bi verovatno poslao gomilu gifova i mimova preko neke društvene aplikacije kako bi Džulieti izrazio svoja osećanja. A ona bi imala šansu da sve to ignoriše i sinuje ili bi mu odgovorila sva ushićena zvučnom porukom.

 

Piterovo i Džulijetino venčanje bi bilo viralno na internetu

Zagarantovano bi im snimak venčanja bio viralan na Jutjubu ili, barem, na Tviteru. Uz pesmu „All You Need Is Love“ zagarantovano je da pregled bude ogroman.

 

Odnosi bi bili deftinitivno drugačiji

Jednostavno rečeno, više nisu heteroseksualni odnosi u fokusu, već i homoseksualni, biseksualni i mnogi drugi. Ne bi bili isključivo emocije između muškarca i žene.

 

Premijer bi pokušavao da sakrije svoju vezu?

Da, to bi se definitivno i sada dešavalo. S obzirom da bi i Bregzit bio u fokusu.

Džejmi i Aurelija ne bi imali jezičku barijeru

Njih dvoje bi prosto nakon samo par nedelja probili taj zid putem „Duolingo“ ili, ajde, Gugl prevodioca. On bi zagarantovano bi oslobođen okova da je zaprosi preko njenog oca, koji zna da priča engleski.

 

Sem ne bi mogao da trči kroz aerodrom

Nažalost, koliko god ovo bilo romantično, barem kako nam ga Holivud prikazuje, Sem sigurno ne bi mogao da protrči kroz terminal, a da ne bude sprečen, odnosno da ne bude tejziran, pogotovo zato što je to bio period nakon 9/11.