Poznate ličnosti koje su ugasile profile na društvenim mrežama

Nisu samo obični građani žrtve mržnje na društvenim mrežama.

Piše: Vugl (redakcija@vugl.rs)

Izvor: Cheat Sheet / Slice // Foto: Pexels

 

Naravno da društvene mreže imaju svoje vrline i mane. U svetu poznatih, mnogi imaju profile na tim platformama (ili asistente koji im održavaju) da bi njihova imena opstala u fokusu javnosti.

Društvene mreže su postale kao „časopis o zvezdama“, budući da javnost čezne da otkrije šta rade njihovi idoli iz sveta umetnosti, sporta ili drugih delatnosti. Međutim, za neke su ti mediji poprilično stresni, naporni i, u svakom smislu te reči, loši. Izgleda da su ove socijalne mreže vremenom postale poprilično brutalne. Ipak, neki od njih su izabrali da ne budu u tom virtuelnom svetu, baš zbog toksičnosti koja vlada.


VIDI NA VUGLU:

NARODNO VESELJE: VUGL (OPET) OSVOJIO TRI NAGRADE

MALE ŽENE, VELIKA PRIČA

ZAŠTO SE NE JAVLJAM NA TELEFON – SKORO NIKADA


Skarlet Johanson

Ova glumica je otkrila za „The Huffington Post“ da ona više nema nalog na Fejsbuku i Tviteru, jer je bila žrtva curenja njenih nagih fotografija na internet.

 

Martin Frimen

Velepoznata zvezda filma „Hobit“ nije na društvenim mrežama jer se plaši da bi mu to okončalo karijeru. On je objasnio da fanovi mogu da utiču na njegov posao.

 

Lisa Helps

Trenutna gradonačelnica Viktorije izbrisala je svoj Fesbuk profil jer je bila iznenađenja kako ta društvena mreža dovodi ljude do segregacije.

 

Ed Širan

Ovaj muzičar je imao toliko lošeg iskustva na Tviteru, da je na kraju morao da ugasi svoj profil. Sve je počelo kada su fanovi Lejdi Gage pomislili da je on rekao nešto ponižavajuće za ovu pevačicu. Međutim, on je tvrdio da je to loše protumačeno, ali hejteri su, bez obzira na sve, nastavili roštiljanje dotičnog.

 

Adel

Nakon što je 2012. objavila fotografiju svog novorođenčeta, počela je da dobija pretnje. Zbog toga je morala da napusti Tviter.

 

Igi Azejlia

Australijska reperka je objavila sliku sa odmora u crvenom bikiniju. Nakon povratka kući, počela je dobija komentare o njenom „celulitu“. Azalea se ubrzo izjasnila povodom tih napada. Objasnila je da mnoge žene imaju celulit, ali i da joj je dosta kontinurane mržnje na internetu. Izjavila je da je društveni mediji čine veoma ljutom osobom, a to ona ne želi da bude. Rekla je da želi da njeni fanovi znaju da će se neko vreme odmaći od društvenih medija. Napomenula je i da u svom životu traži sreću, a da su društveni mediji previše iscrpljujući i depresivni. Na kraju je dodala da je internet najružnija refleksija čovečanstva.

 

Džastin Biber

Kao i njegova bivša devojka, Selena Gomez, i on je morao da stavi tačku u virtuelnom svetu. On je 2016. rekao da „napraviti privatni profil, ako njegovi pratioci ne prestanu da prosipaju mržnju“.

„Da sta pravi fanovi, ne biste bili toliko zlonamerni prema osobama koje volim“, rekao je.

 

Arijana Grande

Nakon raskida sa komičarom Pit Dejvidsonom, ova zvezda je rekla da mora napravi pauzu na društvenim mrežama.

„Vreme je da se kaže ‘ćao, ćao’ internetu na neko vreme. Poprilično je teško da se izbegavaju vesti koje ne želim da vidim“, rekla je ona.