Poznate ličnosti koje su pozitivne na koronu

Niko nije nedodirljiv...

// Foto: Youtube Printscreen

Iako se ceo svet upljuva da objasni zašto ne bi trebalo da se izlazi iz kuće bez preke potrebe, i da bi trebalo da striktno trebalo da se poštuje samoizolacija ukoliko se dolazi iz žarišta ili se imalo kontakt sa zaraženima koronavirusom, očigledno da to za neke to ne važi. Među njima je i fudbaler Luka Jović koji je meru samoizolacije nakon što je došao iz inostranstva. Njihova samoživa neodgovornost se upravo ogleda u tvrdoglavom mišljenju da su nedodirljivi, a da su ostali samo previše uspaničeni. Međutim, niko nije zaštićen od ove pošasti, to pokazuju brojke. Mnoge poznate ličnosti su takođe pozitivne na ovu bolest.

 

Tom Henks i Rita Vilson

Glumac i njegova žena bili su u Australiji zbog snimanja filma Baza Lurmana, o životu Elvisa Preslija, u kom Tom Henks (63) glumi pukovnika, Toma Parkera. Tada su dobili korona virus, o čemu su odmah obavestili javnost.

„Zdravo, narode. Rita i ja smo ovde, u Australiji. Osećali smo se malo umorno, kao da imamo prehladu i malo nas je bolelo telo. Riti je, s vremena na vreme, bilo hladno. Imala je i slabu groznicu, takođe. Kako bismo uradili ispravnu stvar, kao što je sada potrebno svuda u svetu uraditi, testirali smo se na korona virus i rezultat je bio pozitivan. Pa, sad, šta da radimo sledeće? Postoje pravila koja moraju da se ispoštuju. Mi, Henksovi, ćemo biti testirani, posmatrani i izolovani onoliko dugo koliko to javno zdravlje i bezbednost zahtevaju. Ništa više od toga, jednostavan pristup, zar ne? Nastavićemo da obaveštavamo svet dalje o svemu. Čuvajte se“, rekao je on na svom Instagram nalogu.

Idris Elba

Poznati britanski glumac Idris Elba potvrdio je danas na svom Tviter nalogu da je testiran na korona virus, te da su rezultati bili pozitivni.

„Osećam se okej, nemam simptome do sada, ali sam izolovan od kad sam saznao da sam izložen virusu. Ostanite kod kuće, ljudi, budite pragmatični. Obaveštavaću vas kako sam. Bez panike“, napisao je on.

Donovan Mičel

U četvrtak je iz Juta džeza objavljeno da je i njihov drugi igrač, Donovan Mičel (23), pozitivan na korona virus.

„Kao rezultat jučerašnjeg pozitivnog ishoda na test korona virusa, zdravstveni zvaničnici Oklahome testirali su sve članove „Juta džez” tima, potvrdivši još jedan pozitivan slučaj kod igrača Džeza. Tesno sarađujemo sa Centrom za kontrolu i prevenciju bolesti sa zvaničnicima iz Jute i Oklahome, kao is a NBA-om, kako bismo nadgledali njihovo zdravstveno stanje i preduzeli najbolje korake za napredak“, piše u izjavi.

 

Rudi Gobert

Utakmica između timova „Juta džez“ i „Oklahoma Siti tander“, koja je trebalo da se odigra u sredu uveče, odložena je nakon što je saopšteno da je centar Jute, Rudi Gober, pozitivan na korona virus. Dvadesetsedmogodišnji sportista, navodno je bio u Oklahoma Sitiju, ali nije bio prisutan u areni u kojoj je utakmica trebalo da se igra.

Nedugo nakon što je utakmica otkazana, NBA je objavio izjavu da će prekinuti sezonu.

 

Kristofer Hivju

Norveški glumac Kristofer Hivju (41), poznat kao Tormund Džinoubica iz serije „Igra prestola“, zaražen je korona virusom.

Hivju je to objavio na svom Instagram profilu, na kojem je postavio fotografiju sa suprugom Gri Molvaer Hivju iz njihove kuće u Norveškoj, odakle je posao poruku fanovima.

„Pozdrav iz Norveške! Žao mi je što kažem da sam danas pozitivno testirao na COVID19, Corona virus. Moja porodica i ja smo se izolovali kod kuće. Dobrog smo zdravlja, imamo samo blage simptome“, napisao je Hivju.