Nik Kejv: Kanje je najveći umetnik na planeti

Ovo niko nije mogao ni da zamisli da će se desiti. Međutim, desilo se. Staro božanstvo je odalo veličanstveno priznanje novom titanu.

Piše: Vugl (redakcija@vugl.rs)

Izvor: NME // FotoYoutube Printscreen (Kanye West, Dec Cart)

 

Nik Kejv se otvorio i rekao da je Kanje Vest „najveći umetnik na planeti Zemlji“.

Naime, na njegovom regularnom interaktivnom sajtu „The Red Hands Files“, gde mu fanovi postavljaju pitanja, a on odgovara, neko ga je pitao „da li voli Kanjea?“.

Pravljenje umetnosti je vid ludila – mi skliznemo duboko u svoju viziju i izgubimo se u potpunosti u njoj. Nema muzičara na Zemlji koji je toliko posvećen kao što je Kanje, i u ovom trenutku, on je naš najveći umetnik“, napisao je Kejv.

Na pitanje da li se ikada bojao da će izgubiti fanove zbog menjanja zvuka i izvođenja pesama, on je odgovorio: „Mi volimo i poštujemo naše fanove, i prethodne i sadašnje, ali, naravno, imaju potpunu slobodu da rade šta god žele.“

On je dodao da „njegov bend i on žele da neguju svoje fanove, ali i da izazovu nešto iz njih, pa i da im se suprotstave“.

A i da ih uznemirimo, ali je poenta da ih zatalasamo“, istakao je muzičar, pa dodao: „Gubljenje fanova je koletaralna šteta koaj dolazi od bavljenja muzikom iz umetničke perspektive, a ne komercijalne.“

Istakao je da „pravljenje muzike da bi se uslišli fanovi može da bude štetno“.

„Pravljenje izazovne muzike, u svojoj samoj srži, jedne će fanove odvući, druge će privući, ali bez nje, neće biti nikakve komunikacije, rizika, suza ili osmeha, i niko neće biti pogođen time“, zaključio je ovaj muzičar.


Podsećanja radi, Vugl je već uveliko pisao o njegovom poslednjem albumu.