Ne mo’š izbrojati mrtve

A u stvari možeš… Jer smo koristili strani, dapače, zapadni softver kako bismo prebrojali mrtve u poslednjoj epizodi Igre prestola. Naš softver kaže: 25.206. Mrtvace nismo brojali, jer su već bili mrtvi.

Razgovaraju: Emina Ignjatović, Lazar Čovs, Jovana Gligorijević

U prošloj epizodi otkrili smo ko je čiji GoT crush. Plot twist – skoro svi smo obudoveli nakon poslednje epizode „Igre prestola“.

U ovoj epizodi raspravljamo da li je bitka za Vinterfel Peti oktobar ili ipak samo jedna noć na Brankovom mostu tokom protesta 1996/97. Lazar ekskluzivno otkriva mladim generacijama da je Vuk Drašković nekada bio veliki politički lider, dok Emina zbog tehničkih problema šalje jedan koristan link i u pisanoj formi dostavlja odgovor na pitanje ko je Vojislav Šešelj Gejmotrona.

EMINA: Hej, ljudi, ja sam iščezla pred kraj podcasta ko (SPOJLER) Ser Džora pred kraj bitke za Zimovrel, izvinjavajte, tehnički problemi. U svakom slučaju, ostala sam dužna odgovor na pitanje ko je meni Šešelj u GoT-u i reći ću: niko. Čak ni epska fantastika, kojoj odlično ide stvaranje čudovišta i zala, nije uspela da iznedri jednu takvu neman, vreću pakosti i zla koja hoda među nama i prosipa otrov. Ne znam kako se protiv toga bori osim širenjem ljubavi u inat mržnji. A ni to nije baš efikasno. Do sledeće epizode, ostajte mi dobro. The North remembers!

I na kraju, pošto kad smo snimali prošli podcast nismo mogli da naslutimo kakva će se bura podići u javnosti zboh Arjinog seksa u prošloj epizodi, ostavljamo vam link za tekst Sofije Vuković Petrik koji od reči do reči odslikava naš stav o ovoj temi.