Frizeri: ne, ne želimo da se izlažemo riziku

Na adrese brojnih medija stigao je apel jednog frizera koji se odnosi na ponašanje građana, njegovih kolega, alini nadležnih institucija. Vugl vas moli: ne izlažite riziku frizere, kozmetičarke i kozmetičare i osobe sličnih zanimanja. Ostanite kod kuće!

Piše: Vugl (redakcija@vugl.rs)

Foto: Pxfuel

Poštovani,

prvi put se obraćam medijima jer sam na to nažalost primoran, ne bih da dužim zbog situacije u kojoj se nalazimo, ali verujem da nam mediji mogu pomoći kako bismo skrenuli pažnju na nas.

Uznemireni jučerašnjom izjavom da frizerski saloni nesmetano rade, primoran sam da vam se obratim za pomoć i da demantujem tu tvrdnju našeg kolege na nacionalnoj frekvenciji.

 

Zapravo situacija je takva da je većina frizera samoinicijativno zatvorila svoje salone, smatrajući jedinim društveno odgovornim potezom s obzirom da Vlada Republike Srbije ima jasne mere, socijalno distanciranje ne bliže od 2 metra, maske, rukavice i tome slično.

Naš posao je takav da je nemoguće to da ispoštujemo i to je razlog zbog koga se smatramo velikim prenosiocem virusa covid19.

 

Danas, 28. marta veliki broj frizera je objavilo da od ponedeljka počinju sa radom jer nikakve zabrane u gradu Beogradu nema. Mene kao frizera veliki broj musterija svakodnevno zove i pitaju kada cu poceti sa radom, to ide do te mere da sam morao da slazem da se ne osecam najbolje u nadi da ce prestati da zovu.

Ono što ja želim i mislim da vi možete pomoći u tome je da se preduzmu neke mere konkretno u gradu Beogradu što se salona tiče, neka se kao i u Valjevu, Nišu, zabrani rad frizersko kozmetičkih salona.

 

Još jednom bih vas zamolio da skrenete pažnju nadležnih da obustave rad frizersko kozmetickih salona na teritoriji Beograda, kao i da insistiramo da nam se jasno daju odgovori na pitanja, kakve olakšice možemo očekivati od države, jasne i konkretne, ako država nije u stanju da nam pomogne iako nismo davali otkaze, iako nismo zatvarali firme neka nam tako i kažu. Frizerski saloni su većinom mali biznisi za koje duži period bez posla može biti poguban kako po mnoge vlasnike, tako i po mnoge zaposlene i po njihove porodice.

 

S poštovanjem, Marko Cvetković, frizer iz Beograda