„Tinder“ uvodi nove mere za sigurnost korisnika

Pre nego se susretnu s nekom od osoba s Tindera korisnici će moći da sačuvaju informaciju o samoj osobi i o vremenu kada će se naći sa njom. Ako pritisnu „panic button“, nadležne službe će biti upozorene i dobiće sve detalje o lokaciji.

Piše: Vugl (redakcija@vugl.rs)

Izvor: BBC News // Foto: Pixabay

 

Popularna aplikacija za upoznavanje „Tinder“ najavila je da će u bliskoj budućnosti korisnicima obezbediti više bezbednosnih mera, poput „panic button“, sistema za verifikaciju fotografija i centra za sigurnost.

Nove funkcije su hitna pomoć, praćenje i provera fotografije. Ove novine su prvo uvedene u SAD-u od 28. januara, ali nije rečeno kada će biti dostupne svuda.

Roditeljska kompanija „Match Group“, koja takođe poseduje „Plenty Of Fish“, „Ok Cupis“ i „Hinge“, planira uvesti nove opcije i na ovim aplikacijama do kraja godine.

Kompanija „Match Group“ je saopštila kako je investirala u „Noonlight“ koji pruža internetske usluge hitne pomoći i lične sigurnosne mere koje će „Tinder“ koristiti. „Noonlight“ tehnologija omogućiće korisnicima da upozoravaju hitne službe i prenose podatke o svojoj lokaciji s preciznošću.

Pre nego što se susretnu s nekom od osoba s Tindera korisnici će moći da sačuvaju informaciju o samoj osobi i o vremenu kada će se naći sa njom. Ako pritisnu „panic button“, nadležne službe će biti upozorene i dobiće sve detalje o lokaciji.

Opcija provere fotografija, koja će pomoći oko catfishinga, korisnicima će da omogući da provere da li neko koristi lažni identitet. Imaće opciju da traže od korisnika da potvrde svoju profilnu fotografiju tako što će da naprave nekoliko selfija u tom trenutku.

Iz „Match Group“ su saopštili kako su prva aplikacija za dejtovanje koja je implementirala ove opcije.

 

„Sigurno i pozitivno dejting iskustvo je krucijalno za ovakav biznis“, rekla je Mendi Ginsberg, izvršna direktorka kompanije „Match Group“.

Kompanije koje imaju ove vrste aplikacija kritikovane su jer nisu ulagale dovoljno kako bi povećale sigurnost svojih korisnika.

Samo u 2018. godini policija u Velikoj Britaniji je saopštila da je imala rekordan broj prijavljenog seksualnog nasilja zbog dejting sajtova i aplikacija.

„Uber“ i „Airbnb“ je takođe najavio slične mere zaštite.