„The witcher“ prestigao „Stranger things“ i „Peaky blinders“

Baziran na popularnim knjigama poljskog književnika Andžeja Sapkovskog, „The Witcher“ prati avanture Geralta iz Rivije, lovca na monstrume koji patrolirala Kontinentom, zemljom u koju su se nastanila zla živa bića.

Piše: Vugl (redakcija@vugl.rs)

IzvorDaily Mail // Foto: Youtube Printscreen

 

Nije prošlo ni nedelju dana od kako je prva sezona „The Witcher“-a izašla na Netfliksu i postala jedna od visoko ocenjenih serija na IMDb. Osam epizoda, u kojima glavnu ulogu tumači Henri Kavil, je uspelo da prestigne sve sezone „Stranger Things“-a i „Peaky Blinders“-a u ocenama na „Interet Movie Database“ (IMDb).

Prema pisanju „Forbes“-a, ona se održavala na oceni 8.9, što je više od gorepomenute obe televizijske serije, ali i „Black Mirror“-a, „Narcos“-a i „House of Cards“-a, kojima je ocena 8.8.

Međutim, brzo je skliznula među te ostale serije.

Ipak, „Forbes“ tvrdi da će ocena ovoj seriji opasti blagovremeno, ali ne nešto preterano, cementirajući svoj ogromni uspeh.

Baziran na popularnim knjigama poljskog književnika Andžeja Sapkovskog, „The Witcher“ prati avanture Geralta iz Rivije, lovca na monstrume koji patrolirala Kontinentom, zemljom u koju su se nastanila zla živa bića. Na tom putu, on se sureće sa moćnom čarobnicom i mladom princezom koja beži iz ratom zahvaćenog kraljevstva.

Prve impresije su bile borbe. Neki su čak rekli da „Game of Thrones“ sukobi izgledaju užasno u odnosu na borbe u ovoj seriji.

U međuvremenu, jedna od glavnih glumica u seriji Loren Šmit Hisriš je rekla da „nema potrebe da se čitaju knjige pre gledanja serije“.

„Najbitnija stvar u prvoj epizodi jeste da shvatite šta znači biti veštac. Onda, kada to razumete, možete da se zaputite u avanturu. Mislim da je putovanje sa njim deo iskustva ove serije“, istakla je ona.

Što se tiče ocena Netfliksovih serija na IMDb-u, ovako stoje stvari:

1. The Witcher – 8.8

2. Stranger Things – 8.8

3. House of Cards – 8.8

4. Peaky Blinders – 8.8

5. Narcos – 8.8

6. Black Mirror – 8.8

7. The Haunting of Hill House – 8.7

8. The Crown – 8.7

9. Daredevil – 8.6

10. Dark – 8.6

11. Mindhunter – 8.6

12. BoJack Horseman – 8.6

Vugl je, međutim, već pisao koje biste serije eventualno mogli da pogledate.