Podkast Vuglanje: Radi dok si mlad

Ova epizoda je zapravo istina o mladima i radu, o strahu od nezaposlenosti, o navodno sjajnim poslovima koji razjedaju organizam, o "ćuti, imaš redovnu platu", o tome kako današnje generacije nemaju radno vreme i zapravo su stalno na poslu (ako ga uopšte imaju), ali i o tome da je među mladima sve više onih koji ne žele da pristaju na to

podcast vuglanje 9 cover
Foto: PxHere // Zvuk i vizuali: Woo

Ove nedelje, Nikola je sam, dok Jovanine sjene lutaju po dvoru plašeći gospodu. Nije tu, a tu je. Čućete. Na Vuglu smo objavili tekst Maše Milutinović koja je dala otkaz na poslu iz snova. Iznenadilo nas je koliko se čitalaca prepoznalo u Mašinoj priči, pa smo je pozvali u goste da nam detaljnije objasni svoj slučaj.

Ova epizoda je zapravo istina o mladima i radu. Pričamo o strahu od nezaposlenosti, ali i o navodno sjajnim poslovima koji razjedaju organizam… O “ćuti, imaš redovnu platu”, o tome kako današnje generacije nemaju radno vreme i zapravo su stalno na poslu (ako ga uopšte imaju). Među mladima je sve više onih koji ne žele da pristaju na nervoznog šefa, na rad od jutra do sutra, na život koji se svodi na posao i ništa drugo.

Ovo je priča o ljudima koji rizikuju da ostanu samo na hlebu i vodi, ali se više ne štrecaju kad im zazvoni telefon.

Naravno, nikog ne nagovaramo da da otkaz. Posao u Srbiji i dalje luksuz koji mnogi nemaju. Ali red je da razbijemo tabu o poslu iz snova. Ponekad zaista postane noćna mora.

SOUNDER.FM

 

powered by Sounder

SOUNDCLOUD

VIDI NA VUGLU

KAKO SAM DALA OTKAZ I SPASILA SAMU SEBE

BURNOUT ĆE NAM SVIMA DOĆI GLAVE

PREGORELI SMO, PA SE LOŽIMO