Podkast Vuglanje: Bitka za cenzus

Nije baš da o izborima ima šta da se kaže, ali red je red. Sledeća epizoda nam ionako pada u vreme izborne tišine, a više ni mi nismo sigurni da li se ona odnosi na nas ili ne. U osmoj epizodi „Vuglanja“ pričamo i (opet) o antifašizmu, novinarskim nagradama (živeo Lazar Čovs!), o Novosadskoj raciji, o tome šta je nama Drugi svetski rat, o Teslinim tornjevima i tunguskim meteorima...

Ova epizoda Vuglanja poslednja je pred početak izborne tišine. Od početka imamo utisak da o predstojećim izborima nema bog zna šta da se kaže, pa za razliku od svih ostalih, izborima posvećujemo samo jednu emisiju.

Gost Vuglanja je Lazar Čovs, električar iz Novog Sada koji nam je objasnio kako je ušao u uži izbor za nagradu za istraživačko novinarstvo sa tekstom „Misterija tela pored klupe“. U sitna crevca analiziramo pojam antifašizma, ne bismo li shvatili kako to nekome može da smeta.

U redovnoj rubrici „Mrežarina“ opet bistrimo ove što vole da se dele na „nas“ i „njih“, brojimo Tesline tornjeve i rešavamo misteriju tunguskog meteora.

SOUNDER.FM

powered by Sounder

SOUNDCLOUD

 

BONUS TRACK: Zoran Predin – Bilećanka