Tviter suspendovao nalog Vojislava Šešelja: putuj, vojvodo

A mislili smo da je nemoguće…

Piše: Jovana Gligorijević (jovana.gligorijevic@vugl.rs)

// Foto: Printscreen

Nekad mislimo da se dobre stvari događaju samo drugima. Međutim, na svu sreću, nismo u pravu. Tviter je pola sata pre nastajanja ovog teksta suspendovao nalog Vojislava Šešelja. S obzirom na opšte slavlje koje upravo vlada na Tviteru, izgleda da je masovno prijavljivanje na kraju uspelo. Početkom novembra redakcija “Vugla” dobila je nezvaničnu, premda pouzdanu informaciju da su dve međunarodne organizacije pisale Tviteru kako bi njegov nalog bio ugašen zbog govora mržnje, ali su dobile odgovor da je to nemoguće, pošto je nalog verifikovan, a Šešelj narodni poslanik. Logika Tvitera glasila je: važno je da javnost vidi kakav je, pa će sam sebe diskreditovati.

Podsetimo, Šešelj je svoj verifikovani nalog koristio da se obračunava sa aktivistkinjom Fonda za humanitatrno pravo Natašom Kandić, narodnim poslanicama Aleksandrom Jerkov i Marinikom Tepić, imao gnusne seksističke i šovinističke ispade. Najveću pažnju Tviter zajednice privukao je u aprilu prošle godine kada se otvoreno radovao smrti novinara Dejana Anastasijevića.

Ove nedelje posebno se istakao dva puta: povodom smrti osnivača i glavnog urednika nedeljnika “Vreme” Dragoljuba Žarkovića, lupajući kako je zemlja u Aleji zaslužnih građana “zatrovana” od izdajnika. Potom je pretio snimanjem porno filma u sali Skupštine opštine Stari Grad. Poslednje što je Šešelj tvitnuo bila je slika Nataše Kandić i još jedan toksični komentar.

Ne znamo koliko će tačno “vojvoda od zarđale kašike” biti pod suspenzijom, ali, žao nam je, nije nam ga žao.