Možete se glupirati, a i dalje biti kul jutjuber

Ona ima 7,4 miliona pratilaca, od Jutjuba zarađuje nekoliko miliona dolara godišnje, psuje, glupira se kao i većina jutjubera, njena publika su uglavnom devojčice, neke majke kažu da je loš uticaj, ali ima mnogo razloga da kažemo: KAKVA ŽENA!

Piše: Jovana Gligorijević (jovana.gligorijevic@vugl.rs)

//Foto: Youtube

Jutjub drame su in, doduše, samo na Balkanu. U ostatku sveta ovaj trend polako nestaje. Ipak, na talasu najnovijeg haosa na domaćoj YT sceni, sve su glasniji oni koji tvrde kako ne prate nikakve jutjubere jer je sav sadržaj, citiram: „retardiran“. OK, dobar deo sadržaja na YT nije baš nešto od čega će vam se regenerisati sive ćelije, ali budimo pošteni: retko ko ide na YT da bi bio pametniji, iako i tamo ima i te kako kvalitetnih edukativnih sadržaja. Ali ljudi smo, češće se okrećemo laganim sadržajima, pa ćemo se ovde zadržati na tzv. mejnstrim jutjuberima, takoreći, kanalima opšteg tipa, mada je ovo priča o ženi koja ima svoju nišu u bjuti zajednici, ali i o tome se može diskutovati. Idemo, dakle, na listu razloga zašto je Kristin Simply Nailogical najveća carica na Jutjubu.

 

1. ZARAĐUJE MILIONE OD YT, ALI I DALJE IMA STALAN POSAO

 

Kristin ima 31 godinu i stalno gnjavi kako je već stara za Jutjub. Ipak, izaziva histeriju i plač od sreće fanova na svakoj YT konferenciji u svetu. Pošto je njen kanal, navodno, posvećen noktima, nedavno je lansirala liniju svojih proizvoda i rasprodala ih u pretprodaju. Ipak, i dalje radi u kanadskom Zavodu za statistiku, gde se bavi analizom podataka o kriminalitetu. Zvuči dosadno, ali Kristin je više puta ponovila da ne očekuje da je Jutjub izdržava do kraja života. Takođe, stalno apeluje na decu da ni slučajno ne napuštaju školu kako bi postali jutjuberi.

 

2. MNOGI OD NAS SU ZBOG NJE SHVATILI DA SU HOLOSEKSUALNI

Holo, everyone! Kako da znate da li je nešto „holo“ ili nije? Lako! Ako se preliva u svim bojama duginog spektra – jeste holo. Ili, kako Kristin često objašnjava: ako izgleda kao CD – jeste holo. A ako ste osoba koja ne može da odoli ničemu što je holo, onda ste holoseksualni! Ima nas! Najlepše je kad se dokopate laka za nokte sa sitnim holo česticama i imate stotine hiljada miliona dugica na noktima. Kristin toliko voli holo da je lakom za nokte prefarbala stari auto, a pošto stalno tvrdi da je stara, spremila je sebi i kovčeg. Pogodite u kojim bojama.

 

3. OTKRILA NAM JE TROOM TROOM, NAJČUDNIJI JUTJUB KANAL NA SVETU

Koliko puta ste uhavtili sebe da satima gledate DIY klipove, bilo na Jutjubu ili Instagramu i pitate se koga ovi zezaju? Troom Troom je najuvrnutiji kanal sa hakovima i DIY trikovima, a teorija zavere kaže da je u vlasništvu misterioznih Rusa koji glumce u klipovima drže kao robove. Naravno, Kristin je autorka teorije, ali kada pogledate njihov sadržaj, motaće vam se po glavi slične stvari.

 

4. NAPRAVILA JE LAK-PLANINU

I zakačila voštane bojice na nokte (vidi iznad), pravila nail-art od dlaka svojih mačaka, pekla (i jela) tortu sa lakom za nokte… Ali ono što joj je donelo svetsku slavu bila je lak-planina, odnosno polish mountain. U junu 2016. provela je 12 sati nanoseći 116 slojeva laka za nokte. Rezultat je, naravno, bio odvratan, ali Kristin je to i očekivala. Ideja je bila nenormalna i zabavna, svi entertainment magazini su pisali o njoj i tako je Simply Nailogical postao najposećeniji nail kanal na svetu. Ponavjamo: 12 sati neprekidnog snimanja. To je posvećenost!

 

5. PLATILA JE ŠKOLARINU ZA TROJE SVOJIH PRATILACA

Giveaway je sastavni deo YT kulture. Od Kristin bismo očekivali da deli lakove za nokte. Ali ne… Zabrinuta zbog velikog broja dece koja joj pišu i pominju želju da napuste školu i posvete se isključivo Jutjubu, uradila je nešto što nas je ostavilo bez teksta: 2017. kada je zaradila prvu veliku, kako ona kaže “Jutjub lovu”, poklonila je godišnju školarinu za jednu osobu, naravno, iz Kanade u kojoj živi. Naredne, 2018. ponovila je ovo, samo sa dvoje studenata jer joj je Jutjub prihod to omogućio. Ove godine, nakon što je lansirala svoju liniju proizvoda za nokte (prva tura je rasprodata u pretprodaji, pre zvaničnog lansiranja) izbacila je video koji je već u nazivu najavio giveaway. I svi smo očekivali nešto iz „Holo Taco“ linije. Ali ne. Kristin je pokidala: pokrila je školarinu za troje pratilaca. Gospođo, naklon do poda!

 

Vredi dodati još nekoliko stvari o ovoj ženi:

– nikada nije učestvovala ni u jednoj YT drami

– devojkama ne nameće nedostižne estetske standarde, naprotiv, uvek je u trenerci, a često snima bez trunke šminke

– ponekad baš žestoko zajebava Donalda Trampa

– nije nikakva etička ni estetska čistunica, samo žena koja se dobro zabavlja i od toga zarađuje

– prkosi svim pravilima Jutjuba, jer sadržaj postavlja kad ima vremena, nimalo redovno i bez nekog ritma

A koliko nije čistunica, govori i činjenica da joj je jedan video skinut sa Jutjuba jer je, navodno, bio previše seksualizovan. Kristin je glasom devojaka sa hot lajna opisivala šta radi na svojim noktima:

 

VIDI NA VUGLU:

 

ŠTA JE PRAVI PROBLEM SA BAKOM PRASETOM

VLADIMIR MARKOVIĆ LOONEY: BAKINI PRATIOCI SLEPO VERUJU U ONO ŠTO ON PRIČA

RAT JUTJUBERA: POPULARNOST VS. UGLED