Četiri dana sam igrao Coin master i osećam se gluplje

Nema jutjub videa ni adwall aplikacije koji tokom poslednjih meseci nisu preko našeg džepnog banera vrištali na nas da igramo “Coin master”. Mene su Kris Džener, Dženifer Lopez i dinastija Kardašijan koji su verni agenti ove zavisničke igre samo od nje dodatno oterali. Međutim, Hustle Castle, igra koju zapravo igram i koja je sasvim okej, ponudila mi je 400 virtuelnih dijamanata ako u Coin masteru dođem do četvrtog sela.

Watch Kris Jenner Use Her Momager Negotiating Skills with Scott ...
youtube: screenshot

Nedelju dana je trajala akcija, poslednjeg dana sam kliknuo i kao AJDE.

U igrici trošite kao “energiju”, a zapravo vreme i živce da vrtite slot aparat koji vam nasumično daje zlato ili energiju, a na kukovo leto intereagujete sa drugim igračem. Ako dobijete tri čekića, birate koju zgradu ćete da probate da srušite drugom mučeniku, a ako dobijete tri sličice animiranog daljeg rođaka Ivice Dačića i Dragana Markovića Palme, onda ga kao pljačkate (ali bez kofera, hehe) – birate tri od četiri rupe koje postoje i u tri od četiri se nalaze pare. Sve te pare trošite da dižete svoje zgrade koje neko ruši. Sve u svemu, u pitanju je potpuno beskorisna igrica koja vas ničemu neće naučiti, od koje nećete razvijati koordinaciju oko-ruka, koja nije naročito timska i možete samo da se navučete i da dobijete instant gratifikaciju u vidu doze dopamina bez ikakvog realnog truda ili rada. Ja sam dobio i 400 dijamanata za Hustle Castle, tu drugu igricu o kojoj ću možda pisati neki drugi put.

Zapravo, kada pogledam da Coin masteru, igrici koju reklamiraju svetske zvezde, po difultu dajete pristup svojoj listi prijatelja (ja nisam, može da se odbije) i svojim ličnim podacima i da je igricu u kojoj ništa ne radite napravila izraelska kompanija, postanem maaalo paranoičan, ali skoro sam gledao neke serije sa agentima Mosada, pa je to valjda opravdano.

Enivej, često možete manuelno da odbijete da aplikacijama date neke svoje podatke, čeprkajte, nemojte da vas mrzi.